Sekolah Teknologi Media dan Seni

Teknologi Media dan Seni

Image

Sekolah Teknologi Media dan Seni (SMART) ditubuhkan pada tahun 1999 dengan objektif untuk memberi ruang kepada pelajar mengembangkan idea dan kreativiti dalam era teknologi yang berkembang pesat di negara ini. Perkembangan teknologi media baru berkembang dan memerlukan tenaga kerja yang berkelayakan untuk menguruskannya. SMART telah mengambil peranan proaktif dengan menyediakan kursus yang berkebolehpasaran.
 
Kelebihan kursus ini ialah dari aspek kaedah pengajaran dan pembelajaran yang dilaksanakan secara 60% kerja amali dan 40% teori. Dikendalikan oleh pensyarah yang berpengalaman dalam bidang industri berkaitan. Pelajar tahun akhir akan mendapat peluang untuk mempamerkan kreativiti mereka dalam Diploma Show. 90% lulusan diploma SMART mendapat pekerjaan setelah menamatkan pengajian. Pelajar juga berpeluang untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah di institusi pengajian tinggi awam atau swasta setelah tamat program diploma mereka.
Image
Image

About the course

Graduate destinations

Hubungi Kami :

Contact Us
Feel free to contact us if you have any questions

Penafian

Tahniah dan terima kasih kerana menggunakan laman web rasmi ICYM. ICYM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Ikuti kami

Facebook Youtube Instagram

Test1