Berita

PROICYM

PROICYM

Warga ICYM mengalu-alukan kedatangan 80 pelajar Tingkatan 5 & 4 serta guru-guru pengiring dari SMK Bandar Seri Alam, Masai Johor hari ini. Lawatan sambil belajar ini bertujuan memberikan pendedahan awal tentang kerjaya dan program-program yang ditawarkan ICYM.

Para pelajar amat teruja apabila melawat bengkel serta makmal akademik dan ICYM TVET Centre selain diberi taklimat berkaitan program ICYM.

Semoga lawatan kerjaya ini memberikan inspirasi dan impak positif bagi mereka untuk merancang masa depan selepas SPM nanti.

 

"Industry Based Higher Learning Institution"

 

Masih mencari tempat belajar? Jangan risau, peluang sambung belajar masih ada. ICYM menawarkan program peringkat diploma dengan JAMINAN PELUANG PEKERJAAAN, pengambilan pelajar baru 2023 masih dibuka

Datang beramai-ramai ke ICYM Open Day, hari Sabtu 9 Disember 2023 di kampus induk iCYM Bukit Sebukor mulai jam 10 pagi hingga 4 petang.

Pelbagai aktiviti disediakan seperti Pendaftaran Terbuka, Sesi Kaunseling Pendidikan & Hala Tuju Kerjaya dan Pameran program diploma ICYM.

Apa tunggu lagi ! Kita jumpa di ICYM Open Day 9 Disember 2023.

JOM BELAJAR DI ICYM❤


"Industry Based Higher Learning Institution"

TAHNIAH & SYABAS❤

Majlis Konvokesyen ICYM ke 19 berlangsung di Dewan Canselor UTeM, Melaka dan melibatkan seramai 765 graduan ICYM yang telah berjaya menamatkan pengajian di peringkat Ijazah, Diploma dan Sijil.

Graduan program diploma ICYM yang bergraduat adalah seramai 339 dan 345 graduan Sijil Kemahiran Malaysia. Selain itu, seramai 81 penerima ijazah dan diploma program kerjasama Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan 7 penerima sijil pengiktirafan dan lesen penyelengaraan pesawat - pihak berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) graduan dari Aeronautic Development Centre (ADC).

Pada majlis tersebut, seramai 9 graduan menerima penganugerah Pelajar Cemerlang dan kemuncak majlis adalah Anugerah Emas Konvokesyen bagi Pelajar Terbaik Keseluruhan.

Keutamaan ICYM adalah Jaminan Pekerjaan Kepada Semua Graduan ICYM. Kejayaan ICYM hari ini dianggarkan lebih dari 89% graduan ICYM mendapat pekerjaan dan berjaya dalam bidang masing-masing.

"Industry Based Higher Learning Institution"

 

Suasana ceria sekitar Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Perwakilan Pelajar ICYM sesi 2023/2024. yang telah disempurnakan oleh Encik Aminalrashid Mohd Hussain, Pendaftar ICYM.

Setinggi-tinggi tahniah diucapkan kepada barisan MPP baru atas pengiktirafan terhadap bakat kepimpinan anda. Justeru itu, kepercayaan dan mandate yang telah diberikan hendaklah dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya..

Syabas semua barisan kepimpinan MPP ICYM yang telah dilantik. Berusaha dan bertindaklah dengan lebih proaktif dalam memimpin para pelajar ICYM ke arah yang lebih cemerlang.

Selamat Maju Jaya dan Selamat menjalankan tugas.

 

 "INDUSTRY BASED Higher Learning Institution”

Jumaat, 17 Mac 2023 15:51

GATHERING HI-TEA WITH STUDENTS MERIAH

Suasana ceria dan meriah berlangsung di program Gathering Hi-Tea with Students bertempat di ICYM CAFÉ. Seramai 77 pelajar pastri dan kulinari SKM tahap 2 & 3 terlibat menjayakan program tersebut dan ini serupakan sebahagian dari projek akhir mereka sebelum tamat latihan.

Ini dapat mengembangkan bakat serta kemahiran pelajar sekaligus meningkatkan potensi mereka dalam bidang kulinari dan pastri. Majlis juga telah diserikan dengan persembahan bertenaga dan menghiburkan dari pemenang-pemengan pertandingan nyanyian ICYM IDOL.

TAHNIAH ICYM TVET CENTRE

"INDUSTRY BASED Higher Learning Institution”

Tahniah dan syabas diucapkan kepada ICYM TVET Centre atas pembukaan rasmi ICYM CAFE dan Fasiliti Kulinari & Pastri. Semoga kemudahan-kemudahan yang disediakan ini akan memberi manfaat kepada semua warga kerja dan pelajar di kampus induk ICYM.

Kami juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada YBhg Tan Sri Mohamad Zabidi Zainal, Pengerusi ICYM kerana sudi menyempurnakan majlis perasmian tersebut. Diharapkan semoga ICYM terus maju jaya.

 "INDUSTRY BASED Higher Learning Institution”

Program Executive Talk dan penglibatan pihak industri dapat memberi suntikan baru kepada pelajar ICYM melalui perkongsian aspirasi dan kejayaan sebagai sumber inspirasi untuk mereka meningkatkan motivasi diri

Terima kasih kepada Master Shiro dan Tuan Tjey sudi berkongsi pengalaman dan tips-tips yang sangat berguna terutama dalam bidang Digital Transformation Strategy.

"INDUSTRY BASED Higher Learning Institution”

 

Ahad, 12 Mac 2023 14:51

ICYM MEMILIH

Sekitar suasana Hari Pengundian Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Sesi 2023/2024 yang telah berlangsung dengan jayanya. Tempoh berkempen selama 2 minggu memberi peluang para pelajar ICYM mengenali dan meneliti manifesto calon yang bertanding.

Seramai 10 calon mendapat undian terbanyak seterusnya berjaya terpilih sebagai MPP dan antaranya adalah Willy Jali Anak Dagang, Aliff Najmi Musa, Alia Safiya Amir dan Coralyn Emba Anak Ngadi.

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang MPP sesi 2023/2024.. Berusaha dan bertindaklah dengan lebih proaktif dalam memimpin para pelajar ICYM ke arah yang lebih cemerlang.

"INDUSTRY BASED Higher Learning Institution”

Sabtu, 11 Mac 2023 15:38

EVENTERRA 2.0 ICYM DISAMBUT MERIAH

Program Eventerra 2.0 berjaya menonjolkan sifat kepimpinan, kerja berpasukan dan bakat keusahawanan di kalangan pelajar ICYM. Ini selaras dengan matlamat Sekolah Pengurusan Perniagaan memberi pendedahan ilmu keusahawanan dan perniagaan.

Pelbagai acara diadakan seperti jualan makanan, minuman dan aktiviti lain mengikut kreativiti masing-masing untuk menjana keuntungan. Program dimeriahkan lagi dengan persembahan Kewer Dance dan Ihram Tutorial. Apabila ditanya berkenaan program ini, rata-rata pelajar menyatakan ianya bagus dan boleh ditambahbaik lagi di masa akan datang.

 "INDUSTRY BASED Higher Learning Institution”

 

Satu majlis menandatangani Memorandum Perjanjian untuk pendidikan pembelajaran berasaskan kerja @ WBL antara ICYM dan Tadika Nadi Intelek telah diadakan bertempat di kampus induk ICYM Bukit Sebukor.

Perjanjian kerjasama ini antara lain bagi memperkukuhkan pembelajaran berasaskan pengalaman kerja sebenar@ WBL dan menyediakan para pelajar ICYM peluang mengaplikasikan pembelajaran bilik darjah kepada isu-isu praktikal di tempat kerja terutama dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak. Diharapkan jalinan kerjasama ini dapat memberi impak yang positif kepada ICYM dan Tadika Nadi Intelek.

"INDUSTRY BASED Higher Learning Institution”

Halaman 1 dari 9

Penafian

Tahniah dan terima kasih kerana menggunakan laman web rasmi ICYM. ICYM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Ikuti kami

Facebook Youtube Instagram

Test1